HPFI-relæ i Esbjerg & Sydjylland

Et HPFI-relæ, der også kaldes en fejlstrømsafbryder, fungerer ved at relæet afbryde strømforsyningen til din eltavle, hvis der skulle opstå fejlstrøm. 

Vi hos TL EL Teknik ApS er eksperter inden for elinstallationer og el-løsninger. Vores fokus ligger på at sikre effektive installationer, herunder af relæer og fejlstrømsafbrydere. Vi kommer ud til dig, hvis du har brug for et HPFI-relæ i Esbjerg eller resten af Sydjylland, uanset om det er i Kolding, Vejle, eller en nærtliggende by.

Vi dækker hele Sydjylland

Alt du skal vide om et HPFI-relæ 

Et HPFI-relæ har dets primære formål i at beskytte mod farlige fejlstrømme i elektriske kredsløb. Når en uventet strøm går fra ledninger til jord eller gennem en person, kan det forårsage alvorlige skader eller endda være livstruende. Her træder relæet i kraft. Relæet overvåger konstant strømmen i kredsløbet. Hvis der registreres en unormal strømstyrke, reagerer relæet øjeblikkeligt ved at afbryde strømforsyningen.

Et HPFI-relæ er designet til at reagere øjeblikkeligt, når det registrerer en fejlstrøm. Dette sker, når strømmen, der går ind i en enhed, ikke svarer til den, der kommer ud. Når relæet opdager forskellen, betragtes det som en fejlstrøm og slår herefter fra. 

Derudover findes der to forskellige typer, nemlig et HFI- og HPFI-relæ. Selvom navnene ligner hinanden, er der væsentlige forskelle mellem et HFI (Højere Følsomhed over for Isolation) og et HPFI (Højere Følsomhed over for Isolation med Overvågning). HFI er den gamle model, hvor HPFI er en nyere version og mere følsom, hvilket med andre ord betyder, at den er mere effektiv og sikker at anvende.

Funktionen og formålet med HPFI-relæer

Funktionen på relæet, er at reagere øjeblikkeligt på selv den mindste afvigelse i strømmen. Når det registrerer en fejlstrøm, afbryder det straks forsyningen for at forhindre potentiel skade eller fare. Dette er især vigtigt, da selv små fejlstrømme kan være farlige, især hvis de påvirker personer, der kommer i kontakt med elektriske apparater eller installationer.

Det primære mål for relæet er at beskytte mod elektriske stød. Det kan også forhindre skader på apparater og forhindre potentielle brande i elinstallationerne. 

Vi hos TL EL Teknik ApS tilbyder professionel installation, der sikrer et holdbart og effektivt relæ. Er du i tvivl om du burde opgradere dit HFI-relæ, eller blot har andre spørgsmål, står vi også til rådighed med erfaren rådgivning.  

Kontakt os i dag

Uanset om det drejer sig om installation, vedligeholdelse eller generel rådgivning, kan vi hjælpe dig med dit relæ. Kontakt os på 70707767 eller på info@tlelteknik.dk, og lad os tage en snak om hvad vi kan gøre for dig. 

Kontakt os her